נופשים בחו"ל

חופשה בחו"ל אמורה להיות מהנה גם לחולי צליאק ותכנון מראש מבטיח הנאה כמו כולם. התכנון חייב להיות מדוקדק ולכלול את כל הפרטים הכי קטנים החל מטיסה וכלה במלון. בנסיעה לחו"ל מומלץ גם להיעזר בשירותים מקומיים לתיירים כמו לשכת התיירות המקומית, מדריך תיירים מטעם בית המלון ועוד. בקישור הבא תמצאו המלצות לבתי מלון ולמסעדות בערים מרכזיות בחו"ל (אמסטרדם, ברלין, ניו יורק, לונדון ועוד) שמתאימים גם לחולי צליאק - http://bit.ly/2ivmj27. מומלץ גם להיעזר במנוע החיפוש הבא שמרכז חנויות, סופרמרקטים, מסעדות , מרכזי קניות ואתרי נופש שמציעים מזון ללא גלוטן - http://www.glutenfreeroads.com/en/
http://www.klg.co.il/%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%94_%D7%9C%D7%9C%D7%90_%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F.html

בכל מקרה, אם אתם רגישים לגלוטן או אחד מבני משפחתכם אנחנו ממליצים לקרוא את הטיפים הבאים לפני יציאה לחופשה:

טיסות

טיסות בינלאומיות הן לרוב ידידותיות לחולי צליאק (בהזמנה מראש כמובן של מנה נטולת גלוטן) אבל מומלץ להביא גם אוכל מהבית. ככה תהיו בטוחים בכל מקרה של תקלה כמו עיכוב במועד הטיסה שמאפיין טיסות צ'רטר. טיסות פנימיות מצד שני לרוב לא ערוכות לחולי צליאק ופה אל תיקחו שום סיכון – תביאו אתכם אוכל. למידע נוסף על טיסות נטולות גלוטן אנחנו ממליצים להיכנס למדריכים הבאים :
http://bit.ly/2i2gW9Q
http://tayel-at.blogspot.co.il/2013/01/blog-post_16.html

זמן חופשי

כדי ליהנות באופן מיטבי מהזמן החופשי כדאי להצטייד בשיחון של השפה הרלבנטית. אמנם זו הנחייה שמתאימה לכולם ולא רק לחולי צליאק, אך לחולים היא חיונית מבחינה בריאותית. כך תוכלו לדעת איך אומרים בשפת המקום מילים שהן משמעותיות עבורכם כמו חיטה, לחם ועוד.

מסעדות

מומלץ כמובן לאכול במסעדות שמציעות מנות ללא גלוטן או במסעדות צמחוניות וטבעוניות. את רשימת המסעדות ניתן לקבל במשרדי התיירות המקומיים או להוריד מראש באינטרנט. כרטיס מסעדות שניתן להוריד מהאינטרנט שמאפשר לכם להסביר בשפת המקום את המאכלים האסורים לאכילה - http://www.celiactravel.com
שימו לב - ההנחיות לגבי מסעדות דומות לאלו שבארץ וכאן מומלץ כפליים להזמין מקום מראש.

בתי מלון

אירוח בבתי מלון כולל לרוב ארוחות בוקר וגם לחולי צליאק מגיע ליהנות ממנו. עם זאת, גם כאן נדרש תכנון מוקדם ולבקש בעת ההזמנה אוכל נטול גלוטן. ברוב בתי המלון הגדולים ערוכים לחולי צליאק אך הם נדרשים להודיע על הגעתם מראש. לפעמים כדאי אפילו להעדיף דירות נופש או חדרי אירוח שמתירים בישול עצמי : כך תוכלו ליהנות מהאוכל נטול הגלוטן המוכר לכם מהארץ מבלי לטרוח יותר מדי. כדאי גם להיעזר במדריך הבא לבתי מלון נטולי גלוטן שמקיף כ-50 ערים ברחבי העולם - http://www.glutenfreehotelsguide.com/.

קניות

ברוב הערים הגדולות ניתן לרכוש מזון ללא גלוטן ברשתות המזון השונות, בבתי המרקחת או בחנויות טבע. במקומות רבים כמו קניונים ומסעדות דרכים קיימות מסעדות שירות עצמי שהן אידיאליות לחולי צליאק : כך אתם בוחרים את האוכל שלכם ויכולים לוודא מעל לכל ספק שאין בו גלוטן. באתר האינטרנט הבא תמצאו רשימה של חנויות שמוכרות מזון נטול גלוטן ברחבי העולם :
1. https://glutenfreepassport.com/pages/shop-for-gluten-and-allergy-free-foods-in-europe
2. https://glutenfreepassport.com/pages/bakeries-in-europe .

3. http://www.glutenfreeblog.com/category/gluten-free-allergy-free-travel/europe/#.WGIuslMrI2w

 

נשנושים

גם לחולי צליאק יש צורך בנשנוש ואפשר להשביע את התיאבון לכך גם בחו"ל. פשוט הצטיידו בחטיפים האהובים עליכם מהבית שהם נטולי גלוטן ושאינם מצריכים עיבוד כלשהו, למשל : חטיפי אנרגיה, קרקרים, לחמניות ללא גלוטן ועוד. את החטיפים האלו ניתן לאחסן במיני-בר שבחדר המלון ולנשנש בעת הצורך.

לחמניות ללא גלוטן

שימו לב!

1. ההגדרה של נטול גלוטן משתנה במדינות שונות ויש לקרוא בקפידה את התוית על האריזה. למשל : במקומות מסוימים מוצרים שמכילים עמילן שמקורו בחיטה נחשבים בטעות כמוצרים ללא גלוטן. כמו כן, לעיתים אופן ההכנה של מוצרים שנחשבים בארץ כנטולי גלוטן שונה בחו"ל והם מכילים גלוטן. למשל : בארץ טורטיות מכינים מקמח תירס בלבד אך בחו"ל הן לעיתים מכילות גם קמח חיטה.
2. אנחנו ממליצים לנקוט במשנה זהירות ולהתקשר טרם ההגעה (למלון, מסעדה, חברת תעופה) כדי לוודא את נכונות הפרטים, כלומר את התאמתם לחולי צליאק. חשוב לדעת - אין הכתוב באתר זה כנטילת אחריות על נכונות הפרטים לגבי אי-המצאות גלוטן במזון.